Spor WTO o režimu dovozu banánů do EU a jeho dopad na světový obchod s banány - Říhová, Petra; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Bolotov, Ilya; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Práce pojednává o sérii sporů řešených ve WTO od roku 1993 do roku 2009 ohledně dovozního režimu banánů do EU mezi Evropskou Unií a USA se zeměmi Latinské Ameriky. Zabývá se také situací na světovém trhu s banány na začátku 90. let a v současnosti, vysvětluje, proč ke sporům došlo, jak probíhaly a skončily a v neposlední řadě také jaký měly dopad na světový obchod s banány.
Vedoucí práce: Ludmila Štěrbová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses