Postavení dokumentárních akreditivů v mezinárodním obchodě - Mrázová, Vendula (2012)
Práce se zabývá charakteristikou dokumentárního akreditivu jakožto významného platebního instrumentu současnosti.Jsou zde popsány jednotlivé vztahy mezi subjekty akreditivní operace a přínosy i rizika s tím spjatá. Prakrická část se podrobně věnuje elektronické podobě dokumentárního akreditivu a možnostem jejího případného používání.