Rakouské investice v ČR - Beran, Jiří (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá rakouskými přímými investicemi v České republice. Jejím cílem je popsat vývoj přílivu rakouských PZI do ČR, určit jejich strukturu, největší investory a zhodnotit jejich přínos pro ČR i Rakousko. První kapitola poskytuje teoretický základ přímých zahraničních investic a popisuje vývoj českého investičního prostředí. Druhá kapitola charakterizuje rakouské přímé investice v zahraničí. Popisuje jejich vývoj, odvětvovou a teritoriální strukturu a také seznamuje s největšími rakouskými investory. Třetí kapitola se zabývá rakouskými PZI v České republice. Opakuje témata druhé kapitoly v kontextu České republiky a jednotlivé výsledky porovnává s těmi z druhé kapitoly. Poslední část třetí kapitoly je věnována přínosům rakouských PZI pro Českou republiku i Rakousko.