Faktoring ako metóda financovania medzinárodného obchodu - Janeková, Slávka; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Nejedlý, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Bakalárska práca je zameraná na problematiku faktoringu ako alternatívnej formy financovania podnikov, založenej na odkúpení krátkodobých pohľadávok. Cieľom práce je vyhodnotiť súčasnú situáciu na faktoringovom trhu vo svete a v Českej republike. Práca je rozdelená do troch hlavných kapitol. V prvej kapitole je vymedzená podstata faktoringu, jeho základné druhy, výhody a nevýhody. Druhá kapitola sleduje vývoj faktoringu vo svete za obdobie rokov 2005 až 2010. Bližšie charakterizuje dve najväčšie medzinárodné faktoringové asociácie, konkrétne Factors Chain International a International Factors Group a zdôrazňuje ich význam v medzinárodnom obchode. V tretej kapitole je zaznamenaný vývoj faktoringu v Českej republike za roky 2005 až 2011. Pozornosť je zameraná na faktoringové spoločnosti združené v Asociaci factoringových společností ČR. Výsledkom je uvedenie vývojových trendov pre oblasť faktoringu v Českej republike.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses