Kanadská obchodní komora v České republice - Slováková, Renata (2012)
Cílem této bakalářské práce bylo zhodnocení vlivu a role Kanadské obchodní komory v České republice v oblasti prohlubování česko-kanadských obchodních vztahů. Obsahuje charakteristiku působení obchodní komory na kanadské podniky, které se snaží expandovat na český trh. První kapitola je zaměřená na ekonomické údaje o Kanadě společně s historií česko-kanadských vztahů. Druhá kapitola se zabývá charakteristikou obchodní komory. Následují kapitola obsahuje analýzu přínosů důležitých a odborných informací, které mají možnost členové obchodní komory získat na pořádaných akcích komory, kde se jim mimo jiné nabízí možnost k seznámení s potencionálními obchodními partnery. Poslední kapitola sleduje, jakým způsobem může obchodní komora přispět k rozšiřování podnikatelské či investiční činnosti českých i kanadských subjektů v České republice díky spolupráci s vybranými vládními a nevládními organizacemi.