Srovnání mentality bývalých států SSSR - Gorbunova, Anastassiya (2012)
Bakalářská práce je seřazena do dvou základních částí. V první části byly v teoretické rovině definovány zvyky a tradice. Ve druhé časti, popisuji informace o národnostech nacházejících se na území bývalého sovětského svazu, a s tím probírám sociální a kulturní transformaci, která se udála v politickém a obchodním životě současných středoasijských a zakavkazských republik. Pozornost byla věnována jednotlivým zemím, šlo o Rusko, Gruzii, Kazachstán, Moldavsko a Lotyšsko. Jednotlivé země byly popsány vždy v několika tématech. Jednalo se o základní informace, historii, ekonomické informace, zvyky a tradice a závěrem byl vždy zmíněn zahraniční obchod dané země.