Příčiny, dopady a řešení řecké finanční krize - Hliněný, Karel (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou řecké krize a stavu řeckého hospodářství v období, které této krizi předcházelo. Dále je tato práce zaměřena na vývoj v ostatních státech Evropské unie, které se ocitly v podobných problémech, jako jsou ty řecké. Závěrečná část této práce se věnuje prozatímním řešením této krize jak na vnitrostátní, tak na mezinárodní úrovni. Celá práce je rozdělena do tří hlavních částí, které se postupně zaměřují na naplnění výše zmíněných cílů.