Analýza zdrojů návštěvnosti webových stránek - Kufová, Martina (2012)
Bakalářská práce se zabývá problematikou zdrojů návštěvnosti webových stránek. Cílem této práce je zjistit, co jsou zdroje návštěvnosti, jaký je jejich význam a v čem spočívá jejich přínosnost pro firmy. Hlavním záměrem je především rozlišení a definice jednotlivých druhů zdrojů návštěvnosti, vymezení možností a způsobů jejich využití, porovnání jednotlivých zdrojů návštěvnosti vybraných webů různého zaměření, u kterých rovněž zjišťuje, jaký zdroj návštěvnosti je pro daný typ webu nejpříhodnější. Na základě analýzy dat z měřícího nástroje Google Analytics a srovnání vynaložených nákladů i zisků z každého jednotlivého zdroje lze říci, že vzhledem ke strategii každého webu na volbě druhu zdroje návštěvnosti záleží a návratnost investic je pro každý druh různá.