Památky jako zdroj atraktivity turistické destinace - Ševětín a okolí - Macháčková, Kateřina (2011)
Bakalářská práce je zaměřena na mapování, popis a hodnocení významu jednotlivých architektonických a jiných památek v oblasti Ševětína a na průzkum povědomí o hodnotách studované oblasti u vybrané skupiny obyvatel, členů Klubu českých turistů Jihočeského kraje. Teoretická část obsahuje charakteristiku cestovního ruchu - vývoj cestovního ruchu, životní prostředí a cestovní ruch, kultura a cestovní ruch, památky a cestovní ruch, dopravní služby v cestovním ruchu a marketingový výzkum. Praktická část je zaměřena na památky, které se v okolí Ševětína vyskytují a na dotazníkové šetření s cílem zjistit míru povědomí o Ševětínsku u členů Klubu českých turistů Jihočeského kraje. Na základě získaných dat byly navrženy doporučení, které by mohly pomoci ke zvýšení cestovního ruchu v této oblasti.