Studie účinku marketingové komunikace města Tábor v cestovním ruchu - Svobodná, Nela (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou marketingové komunikace v rámci cestovního ruchu Jihočeského města Tábor. Cílem práce je vyhodnotit, zda marketing Odboru kultury a cestovního ruchu města Tábor je na takové úrovni, aby přilákal dostatečné množství bonitních návštěvníků a zajistil tak dynamický vývoj celkového rozvoje města. V práci je nejprve popsána marketingová komunikace a následně specifika cestovního ruchu a destinace. V práci je hodnocena současná úroveň cestovního ruchu v Táboře, souvisejících služeb a marketingové komunikace ze strany města. Ke zhodnocení současné situace a následně návrhu doporučení byla zvolena SWOT analýza a průzkum formou dotazníkového šetření, na který odpovídali anonymně občané České republiky.