Vybrané aspekty celního řízení - Vondrová, Kateřina (2012)
Bakalářská práce se zabývá celní problematikou. Nabízí ucelený výklad problematiky celního řízení a jeho legislativního rámce. Práce se především zaměřuje na dva problematické aspekty celního řízení - původ zboží a celní hodnotu. V každé z těchto dvou kapitol je rozebrán právní rámec a je definováno, zda a jakým způsobem dochází k obcházení nepreferenčních pravidel. Jednotlivé případy jsou ukázány na příkladech konkrétní firmy.