Vybrané aspekty celního řízení - Vondrová, Kateřina; Sato, Alexej, 1952-; Symanek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Bakalářská práce se zabývá celní problematikou. Nabízí ucelený výklad problematiky celního řízení a jeho legislativního rámce. Práce se především zaměřuje na dva problematické aspekty celního řízení - původ zboží a celní hodnotu. V každé z těchto dvou kapitol je rozebrán právní rámec a je definováno, zda a jakým způsobem dochází k obcházení nepreferenčních pravidel. Jednotlivé případy jsou ukázány na příkladech konkrétní firmy.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses