Vliv globalizace na vybraný obor českého průmyslu - Mokáň, Dan; Plchová, Božena, 1936-; Šuchman, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Cílem mé práce je popsat současnou situaci českého automobilového průmyslu, jelikož toto odvětví průmyslu je klíčový pro českou ekonomiku. Nejprve se pokusím vysvětlit pojem "globalizace" a vliv tohoto procesu na automobilový průmysl ve světě. Zvážím jeho pozitivní a negativní efekty na český automobilový průmysl. V této práci se zaměřuji na tři hlavní automobilové výrobce v České republice: Škoda Auto, Toyota Peugeot Citroën Automobile a Hyundai Motor Manufacturing Czech. Zhodnotím důsledky působení těchto tří automobilek v České republice.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses