Komparace pravidel pro záruky vyplatitelné na požádání - Kanta, Ondřej (2012)
Práce se zaměřuje na srovnání Jednotných pravidel pro záruky vyplatitelné na požádání vydaných Mezinárodní obchodní komorou. Teoretická část charakterizuje bankovní záruku, uvádí její členění a možnosti pojištění. Praktická část obsahuje porovnání Jednotných pravidel pro záruky vyplatitelné na požádání z roku 1992 (URDG 458) s jejich revidovanou verzí z 1. července 2010 (URDG 758), sumarizuje výhody a nevýhody nové verze pro všechny zúčastněné strany a navrhuje případná vylepšení.