Komparace pravidel pro záruky vyplatitelné na požádání - Kanta, Ondřej; Nejedlý, Michal, 1985-; Chaloupka, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Práce se zaměřuje na srovnání Jednotných pravidel pro záruky vyplatitelné na požádání vydaných Mezinárodní obchodní komorou. Teoretická část charakterizuje bankovní záruku, uvádí její členění a možnosti pojištění. Praktická část obsahuje porovnání Jednotných pravidel pro záruky vyplatitelné na požádání z roku 1992 (URDG 458) s jejich revidovanou verzí z 1. července 2010 (URDG 758), sumarizuje výhody a nevýhody nové verze pro všechny zúčastněné strany a navrhuje případná vylepšení.
Vedoucí práce: Michal Nejedlý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses