Forfaiting - alternativní forma financování vývozu - Honcová, Martina; Nejedlý, Michal, 1985-; Hinčica, Vít; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Bakalářská práce se zabývá jednou z alternativních metod financování exportu -- forfaitingem, který představuje odkup zejména střednědobých a dlouhodobých zajištěných pohledávek, bez postihu na původního věřitele. První část práce vymezuje tuto metodu, věnuje se jejímu vývoji, druhům, nákladům, výhodám a nevýhodám, průběhu forfaitingové operace a zabývá se též mezinárodními forfaitingovými organizacemi. Druhá část se zaměřuje na možnosti zajištění pohledávek, definuje zajišťovací instrumenty a stanovuje jejich podobu požadovanou forfaitéry. Cílem poslední části je popis situace na současném českém trhu v oblasti poskytování forfaitingu, seznámení s institucemi zabývajícími se forfaitingem a jimi nabízenými produkty.
Vedoucí práce: Michal Nejedlý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses