Finanční analýza - komparace British Airways a Air France - Čakarová, Rosica; Holečková, Jaroslava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Cílem této bakalářské práce je komplexní zhodnocení a porovnání finančního zdraví vybraných společností. Pro přehlednost je práce rozdělená na dvě části - teoretická část a praktická část. V rámci teoretické části jsou popsané metody a postupy provedení finanční analýzy. Náplní praktické části je poté aplikace teoreticky získaných poznatků na vybrané podniky British Airways Plc a Air France - KLM Group za použití veřejně dostupných auditovaných konsolidovaných účetních závěrek společností pro období duben 2008/březen 2009 a duben 2009/březen 2010. V úvodu jsou představeny analyzované společnosti. Zbytek praktické části je potom věnován konkrétním výpočtům ukazatelů rentability, likvidity, aktivity a nákladovosti. Část je také věnována bonitním a bankrotním modelům, které napovídají více o finančním zdraví společností. Výsledkem bakalářské práce je shrnutí klíčových bodů praktické části a zhodnocení a porovnání finančního zdraví dvou vybraných společností.
Vedoucí práce: Jaroslava Holečková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses