Komparace nástrojů státní podpory vývozu v ČR a v Ruské federaci - Ruszová, Kateřina (2012)
Cílem mé práce bylo porovnat podporu exportu v České republice a Ruské federaci z hlediska institucionálního uspořádání, legislativního rámce a celkově zhodnotit úsilí obou zemí v této oblasti. V průběhu práce je popsána podpora exportu jako taková a je vymezen legislativní rámec podpory exportu v České republice i Ruské federaci. Poté jsou popsány jednotlivé instituce, zabývající se státní podporou exportu v obou zemích. V závěru bakalářské práce je umístěno komplexní srovnání systémů státní podpory exportu a státních institucí.