Analýza činnosti agentury Czech Trade na exportně významných trzích - Janecký, Vlastimil (2012)
V této práci se zabývám rolí agentury Czech Trade v proexportní politice ČR. Její podporu exportu českých firem analyzuji na základě nabídky služeb, které agentura poskytuje českým vývozcům, a to jak přímo v tuzemsku, tak prostřednictvím sítě zahraničních kanceláří Czech Trade. Činnost zahraničních kanceláří demonstruji na trzích USA a Spojených arabských emirátů. Kromě obecné charakteristiky dokládám exportní význam těchto trhů pro ČR na příkladu sklářského průmyslu, který patří k tradičnímu odvětvím českého exportu. V závěru práce rovněž uvádím dva konkrétní příklady firem působících ve sklářském odvětví, které v minulosti spolupracovaly právě s agenturou Czech Trade při vstupu na zmíněné trhy.