Společné podnikání jako forma vstupu na čínský trh - Shadikian, Vazgen; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Froňková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
V současné době Čínský trh představuje velký zájem pro podnikatele, a proto ve své práci jsem se rozhodl zabývat jednou z forem vstupu na tento trh, kterou je založení společného podniku s čínským partnerem. Je to druhá nejvýznamnější forma vstupu po WFOE (podnik ovládaný cizím kapitálem na 100%) a je jedinou cestou pro vstup do tzv. strategických odvětví jakými jsou například automobilový průmysl, chemikálie, energie, pojištění, cenné papíry, telekomunikace a další. Jako přiklad úspěšného společného podnikání jsem si zvolil Shanghai Volkswagen, který působí v Číně již 25 let. Je to neustále rozvijící a rozšiřující podnik, který vyrábí produkce nejen značky Volkswagen, ale i pro jeho dceřinou společnost ŠKODA. Předmětem mého zájmu byly příčiny, které vedly k úspěchu tohoto společného podnikání.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses