Analýza výhod a nevýhod potencionálního zavedení jednotné evropské měny v ČR - Harapát, Ondřej (2012)
Tato práce se zabývá vlivem případného zavedení jednotné evropské měny v České republice na vývoj ekonomiky. Charakterizuje očekávané přínosy a náklady plynoucí ze zavedení jednotné měny. Zkoumá vývoj vybraných zemí eurozóny, rozdíly jednotlivých ekonomik vůči České republice a zjištěné údaje implementuje na potencionální vývoj ekonomiky České republiky po zavedení jednotné měny