Postavení Thajska ve světové ekonomice - Klimešová, Nikola (2012)
Práce přibližuje postavení Thajska ve světové ekonomice. Odpovídá na otázky, jakou roli země ve světové ekonomice hraje či bude hrát, jaké jsou její silné a slabé stránky, a kam směřuje její budoucí vývoj. Je toho dosaženo analýzou novodobé historie země, současného ekonomického stavu, integračních tendencí, a také zahraniční obchodní výměny země. V závěru je vyobrazen předpokládaný budoucí vývoj Thajska dle různých analýz regionu.