Hypoteční krize v USA - příčiny a důsledky - Pavlík, František; Čajka, Radek, 1983-; Chaloupka, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Tématem této bakalářské práce je americká hypoteční krize z roku 2007, nalézt příčiny a zanalyzovat důsledky. Práce se nejprve zaměřuje na hypoteční krizi z 20. a 30. let minulého století. Dále se práce zaobírá samotnými riziky poskytnutí úvěru a vysvětluje pojem sekuritizace. V následujících částech je popisována současná hypoteční krize, jaké byly její příčiny a průběh, jakou roli sehrály vládní instituce a v neposlední řadě jsou analyzovány i dopady na ekonomiku a samotnou společnost.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses