Firemná kultúra japonských spoločností v Českej republike - Kristeľová, Eva; Müllerová, Františka, 1948-; Neuwirthová, Magda; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Práca sa zameriava na popis firemných kultúr niektorých japonských spoločností pôsobiacich na území Českej republiky. Pomyselne je delená na dve časti. V teoretickej časti sa môže čitateľ zoznámiť s pojmami ako sú kultúra, firemná a organizačná kultúra. Táto časť do veľkej miery čerpá z diela Geerta Hofstedeho a jeho vnímania jednotlivých kultúrnych dimenzií. Ďalej sa taktiež sústredí na nevyhnutnosť firemnej organizácie a na popis charakteristických čŕt japonskej firemnej kultúry a riadenia ľudských zdrojov. V neposlednej miere približuje čitateľovi komerčné vzťahy Českej republiky a Japonska. Teoretická časť si kladie za cieľ analyzovať osobné rozhovory so zástupcami jednotlivých spoločností značne sa líšiacimi svojou veľkosťou, poňatím a determinantami vlastnej firemnej kultúry. Jedná sa tak o faktory ako sú napríklad spôsob organizácie, štruktúra spoločnosti, vedenie a špecifické metódy,postupy.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses