Velká hospodářská krize 1929-33 - Kořínek, Jan; Sirůček, Pavel, 1965-; Breňová, Lubomíra, 1948-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
V této bakalářské práci se zabývám Velkou hospodářskou krizí 30. let minulého století. Práce je zaměřena především na průběh krize ve Spojených státech amerických, kde byla krize nejhlubší. První část popisuje úspěšné hospodářské období po první světové válce, tzv. zlatý věk, který předcházel krizi. Druhá část je zaměřena na situaci během krachu na burze a následnou snahu o řešení krize tehdejším prezidentem, republikánem Herbertem Hooverem. Třetí kapitola se zabývá obdobím vlády demokratického prezidenta Franklina Delano Roosevelta, zejména jeho programem New Deal a obdobím druhé světové války.
Vedoucí práce: Pavel Sirůček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses