Srovnání měnové politiky FEDu a ECB během světové finanční krize - Mařáček, Tomáš (2012)
Tato práce zkoumá monetární politiku FEDu a Evropské Centrální banky během finanční krize v letech 2007 až 2009. Porovnává konvenční i nekonvenční opatření těchto dvou centrálních bank přijatá za účelem boje proti krizi. V případě FEDu popisuje politiku různých cílených instrumentů a kvantitativního uvolňování. V případě ECB se soustřeďuje zejména na operace LTRO a fixed rate/full allotment tenders.