Srovnání měnové politiky FEDu a ECB během světové finanční krize - Mařáček, Tomáš; Pavlík, Zdeněk; Rotecker, Johannes; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Tato práce zkoumá monetární politiku FEDu a Evropské Centrální banky během finanční krize v letech 2007 až 2009. Porovnává konvenční i nekonvenční opatření těchto dvou centrálních bank přijatá za účelem boje proti krizi. V případě FEDu popisuje politiku různých cílených instrumentů a kvantitativního uvolňování. V případě ECB se soustřeďuje zejména na operace LTRO a fixed rate/full allotment tenders.
Vedoucí práce: Zdeněk Pavlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses