Komparace měnové politiky FEDu ve 30. letech 20. st. a v době světové finanční krize - Pospíšil, Lukáš (2012)
Následující bakalářská práce se zabývá komparací politiky americké centrální banky v období okolo Velké hospodářské krize a v době světové finanční krize z několika úhlů pohledu. Pro dodání hlubšího pochopení čtenáři je v první části rozvinut popis vzniku centrálního bankovnictví z pohledu zástupce rakouské ekonomické školy Rothbarda a v druhé potom organizační struktura FEDu. V 3. kapitole je komparována politika FEDu před jednotlivými krizemi. Jádro práce je postaveno na myšlenkách současného předsedy FEDu Bernankeho, který proslul svým studiem o Velké hospodářské krizi. To nám snáze umožní pochopit jednání současného FEDu. V kapitolách 4 a 5 budou rozebrány také příčiny samotné krize.