Komparace měnové politiky FEDu ve 30. letech 20. st. a v době světové finanční krize - Pospíšil, Lukáš; Pavlík, Zdeněk; Baluchová, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Následující bakalářská práce se zabývá komparací politiky americké centrální banky v období okolo Velké hospodářské krize a v době světové finanční krize z několika úhlů pohledu. Pro dodání hlubšího pochopení čtenáři je v první části rozvinut popis vzniku centrálního bankovnictví z pohledu zástupce rakouské ekonomické školy Rothbarda a v druhé potom organizační struktura FEDu. V 3. kapitole je komparována politika FEDu před jednotlivými krizemi. Jádro práce je postaveno na myšlenkách současného předsedy FEDu Bernankeho, který proslul svým studiem o Velké hospodářské krizi. To nám snáze umožní pochopit jednání současného FEDu. V kapitolách 4 a 5 budou rozebrány také příčiny samotné krize.
Vedoucí práce: Zdeněk Pavlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses