Česko-polská obchodní komora a její aktivity v oblasti zahraničního obchodu - Vacková, Irena (2012)
Cílem bakalářské práce je představit Česko-polskou obchodní komoru jako instituci a charakterizovat její činnost, aktivity a vliv na členské společnosti. V úvodu je stručně představena ekonomická situace obou států. Hlavní část práce je věnováva charakteristice Česko-polské obchodní komory, zaměřuje se na její aktivity a projekty, ve kterých je zapojena. V závěru práce jsou zmíněny příklady spolupráce s obchodní komorou. Nejprve je zde analyzována vzájemná spolupráce vybrané členské společnosti s komorou, poté jsou představeny dvě partnerské organizace komory, které se rovněž věnují podpoře česko-polských obchodních vztahů.