Postavenie českých firiem na medzinárodnom a domácom trhu v časoch finančnej krízy - Maťaš, Jozef (2012)
Obdobie finančnej krízy spomalilo a oslabilo fungovanie zahraničného obchodu Českej republiky a posilnilo tendenciu jej závislosti na vonkajšom vývoji. Táto práca sa zaoberá problematikou fungovania českých firiem v období pred a počas finančnej krízy, zhodnocuje jej prejavy a poukazuje nato aké kroky by mala podniknúť pre svoj ďalší rozvoj, stále viac otvorená česká ekonomika, v budúcnosti.