Analýza vývoje zahraničního obchodu ČR s členy EU v době evropské dluhové krize - Lohynská, Veronika (2012)
Tato bakalářská práce analyzuje vývoj zahraničního obchodu České republiky se členy Evropské unie v době evropské dluhové krize. Na začátku je definován zahraniční obchod, uveden jeho předmět, dynamika a komparativní výhody České republiky. Je provedena analýza teritoriální a komoditní struktury zahraničního obchodu, teritoriální rozbor je proveden pomocí regresní analýzy dat z let 1999-2009. Dále je vymezen legislativní rámec. Závěr shrnuje získané poznatky.