Analýza vývoje zahraničního obchodu ČR s členy EU v době evropské dluhové krize - Lohynská, Veronika; Pavlík, Zdeněk; Nejedlý, Michal, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Tato bakalářská práce analyzuje vývoj zahraničního obchodu České republiky se členy Evropské unie v době evropské dluhové krize. Na začátku je definován zahraniční obchod, uveden jeho předmět, dynamika a komparativní výhody České republiky. Je provedena analýza teritoriální a komoditní struktury zahraničního obchodu, teritoriální rozbor je proveden pomocí regresní analýzy dat z let 1999-2009. Dále je vymezen legislativní rámec. Závěr shrnuje získané poznatky.
Vedoucí práce: Zdeněk Pavlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses