Vývoj CZK vůči EUR ovlivňující mezinárodní obchod se zemědělskými komoditami - Černík, Jakub (2012)
Cílem mé bakalářské práce "Vývoj CZK vůči EUR ovlivňující mezinárodní obchod se zemědělskými komoditami " je zanalyzovat vývoj obou ekonomik (ČR a Eurozóny) pomocí makroekonomických dat, projevujících se ve vývoji ekonomického cyklu srovnávaných ekonomik. Současně budou analyzovány další skutečnosti, které jsou také relevantní pro vysvětlení volatility české koruny vůči euru. S ohledem na veškeré získané a odvozené informace bude za pomoci především údajů z oblasti zemědělského sektoru zkoumán dopad na obchodování konkrétní zemědělské suroviny mezi Českou republikou a Německem, a sice semínek řepky.