Sekuritizace - analýza a dopady - Maťašová, Dominika (2012)
Táto diplomová práca pojednáva o sekuritizovaných transakciách ?finančného trhu, predovšetkým o dlhopisoch podložených aktívami a venuje sa taktiež dopadom ?finančnej krízy na trhoch vo svete. Prvá časť práce je zameraná na metodológiu dôvodov vzniku týchto produktov, tzv. podkladové portfólio, tranže a ďalej mechanizmy, na základe ktorých tieto štruktúry fungujú. V druhej časti sa práca teoreticky zaoberá metódami oceňovania, ku ktorým sú okrem iného používané teórie Markovových reťazcov a kopulí. Nasleduje praktická časť s výstupom z kvantitatívnej analýzy a na záver sa práca venuje dopadom do ekonomík rôznych krajín a na výpočtoch prakticky predstavuje stresové testovanie ako nástroj opatrnosti