Sekuritizace - analýza a dopady - Maťašová, Dominika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Komárková, Lenka, 1976-; Myška, Petr (2012)
Táto diplomová práca pojednáva o sekuritizovaných transakciách ?finančného trhu, predovšetkým o dlhopisoch podložených aktívami a venuje sa taktiež dopadom ?finančnej krízy na trhoch vo svete. Prvá časť práce je zameraná na metodológiu dôvodov vzniku týchto produktov, tzv. podkladové portfólio, tranže a ďalej mechanizmy, na základe ktorých tieto štruktúry fungujú. V druhej časti sa práca teoreticky zaoberá metódami oceňovania, ku ktorým sú okrem iného používané teórie Markovových reťazcov a kopulí. Nasleduje praktická časť s výstupom z kvantitatívnej analýzy a na záver sa práca venuje dopadom do ekonomík rôznych krajín a na výpočtoch prakticky predstavuje stresové testovanie ako nástroj opatrnosti
Vedoucí práce: Lenka Komárková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2012
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2012
Keywords: finanční krize; finanční trhy; cenné papíry; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; financial crises; financial market; securities; master's theses