Specifika marketingové komunikace na německém trhu - Kronusová, Hana; Král, Petr, 1979-; Fořt, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cílem diplomové práce je charakterizovat specifika marketingové komunikace na německém trhu a zjistit, zda a v jaké míře tato specifika vykazuje marketingová komunikace společnosti Nordsee v Německu. Cílem práce je také analyzovat a odůvodnit odlišnosti marketingové komunikace Nordsee na německém a českém trhu. Teoretický základ práce je obsahem prvních dvou kapitol, které definují marketingovou komunikaci, zabývají se především komunikačním mixem, komunikačními cíli a procesem komunikace. Z teoretická část práce dále zahrnuje poznatky týkající se marketingové komunikace v multikulturním prostředí. Je zde definována kultura a je charakterizována kulturními dimenzemi dle díla Geerta Hofstedeho. Následující část je zaměřena na specifika mezinárodní marketingové komunikace. Třetí kapitola analyzuje marketingové prostředí a marketingovou komunikaci v Německu. Poslední kapitola je věnována konkrétním aktivitám marketingové komunikace společnosti Nordsee, a to jak v Německu, tak v České republice.
Vedoucí práce: Petr Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses