Využití sociálních sítí v marketingové strategii firmy - Čapek, Jan; Lhotáková, Markéta, 1971-; Patrný, Štěpán; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Diplomová práce se v první části zabývá problematikou sociálních sítí, jejich historickým vývojem a základním principem fungování. Obsahem druhé části je výčet výhod a rizik, které jsou s využíváním sociálních sítí spojeny a zároveň jsou zde zanalyzovány trendy využití této internetové služby v marketingové praxi. V další části je věnován prostor nejvyužívanějším sociálním sítím současnosti a popisu jejich funkčních prvků, které mohou společnosti využívat k dosažení svých marketingových cílů. Praktická část této práce začíná představením společnosti IBM, její marketingovou strategií a zhodnocením působnosti této společnosti v rámci sociálních sítí. Hlavním cílem této práce je navržení kroků, které společnosti IBM pomůžou k odstranění chyb, kterých se v současné době při svém působení dopouští. Tyto kroky zahrnují především navržení designu a způsobu využití jednotlivých funkcionalit tak, aby bylo možné zefektivnit využití sociálních sítí v rámci marketingové strategie. Facebook je v této práci stěžejním prvkem pro aplikaci dané problematiky, prostor je však věnován i Twitteru a nově vznikající sociální síti Google+.
Vedoucí práce: Markéta Lhotáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses