Využití technické analýzy na měnových trzích - Kašpar, Petr (2011)
Tato diplomová práce se zaměřuje na popis metod technické analýzy, charakteristik měnového trhu, ale zmiňuje se i o teorii efektivního trhu. Cílem práce je využít poznatky technické analýzy k výběru jednoduché obchodní strategie, provést na ní optimalizaci a dospět tak k potenciálně funkčnímu a efektivnímu obchodnímu systému. Detailně je popsán jak postup optimalizace, tak vzniklé překážky a problémy, aby šlo na výsledky této práce plynule navázat a v optimalizaci pokračovat. Naznačeny jsou i možné směry pro další testování této strategie.