Analýza hospodárskych vzťahov medzi EU a Brazíliou - Kubenková, Michaela; Plchová, Božena, 1936-; Nigrinová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cieľom diplomovej práce je poskytnúť prehľad o doterajšom vývoji a súčasnom stave hospodárskych vzťahov medzi EÚ a Brazíliou (a sekundárne medzi ČR a Brazíliou), popísať a zhodnotiť charakter týchto vzťahov a tiež poukázať na niektoré faktory, ktoré danú spoluprácu komplikujú. Obsahovo je práca rozčlenená do 5 kapitol. Prvá z nich charakterizuje ekonomiku Brazílie, vývoj základných ekonomických ukazovateľov a silné a slabé stránky Brazílie. Ďalšie dve kapitoly sa zaoberajú právnym rámcom spolupráce medzi EÚ a Brazíliou, dohodami, ktorými sa ich vzťahy riadia, analýzou obchodnej výmeny tovarov a služieb, priamymi zahraničnými investíciami a protekcionistickými prekážkami, ktoré obchod komplikujú. Obsahom štvrtej kapitoly je popis vzťahov medzi EÚ a Brazíliou v rámci ich pôsobenia v širších zoskupeniach, konkrétne vo WTO a Mercosure. Posledná kapitola sa sústredí na charakteristiku obchodných väzieb medzi Brazíliou a ČR.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses