Využití segmentu inovátorů a early adopters v rámci marketingové strategie - Kelblová, Kateřina; Král, Petr, 1979-; Tyl, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cílem této práce je zjistit, zda v České republice existuje významná příležitost využití segmentů inovátor a early adopter v rámci marketingové strategie firem. Důraz je kladen především na využití těchto segmentů v rámci ambasadorských a crowdsourcingových programů. V první kapitole jsou popsány především změny na spotřebitelském trhu vedoucí ke změně role spotřebitele a značky. Dále je zařazena část vymezující segmenty inovátor a early adopter, které vycházejí ze segmentace dle přístupu k inovacím. Druhá kapitola obsahuje souhrn informací o zkoumaných segmentech získaných sekundárním výzkumem. Ve třetí kapitole jsou uvedeny jednotlivé možnosti využití zkoumaných segmentů v rámci marketingové strategie. Praktickou část práce tvoří analýza výsledků získaných vlastním výzkumem. Především se jedná o chování inovátorů a early adopters na sociálních sítích a jejich motivace účastnit se ambasadorských a crowdsourcingových projektů. Na závěr je uvedeno doporučení konkrétních kroků pro vedení ambasadorského programu technologické značky.
Vedoucí práce: Petr Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses