Elektronické platební systémy - Saparov, Pavel (2012)
Cílem této práce je analýza vybraných elektronických platebních systémů. Práce je rozdělena do dvou částí -- teoretickou a praktickou. Teoretická část je věnována problematice platebních systémů a jejích druhům. Věnuje se některým právním aspektům, které jsou společné pro všechny platební systémy; definuje nezbytné pojmy a subjekty běžně se vyskytující se v platebním prostředí. Praktická část je zaměřena na zhodnocení použitelnosti, bezpečnosti a užitečnosti pro obchodníky a to především u systémů pracující s platebními kartami a alternativních platebních systémů PayPal, iDEAL, Sofortbanking, Webmoney. Podrobně rozvádí výhody a nevýhody určitých platebních systémů. Vystihuje praktickou použitelnost PCI DSS standardů a 3-D Secure protokolu.