Elektronické platební systémy - Saparov, Pavel; Sedláček, Jiří, 1963-; Slaba, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Cílem této práce je analýza vybraných elektronických platebních systémů. Práce je rozdělena do dvou částí -- teoretickou a praktickou. Teoretická část je věnována problematice platebních systémů a jejích druhům. Věnuje se některým právním aspektům, které jsou společné pro všechny platební systémy; definuje nezbytné pojmy a subjekty běžně se vyskytující se v platebním prostředí. Praktická část je zaměřena na zhodnocení použitelnosti, bezpečnosti a užitečnosti pro obchodníky a to především u systémů pracující s platebními kartami a alternativních platebních systémů PayPal, iDEAL, Sofortbanking, Webmoney. Podrobně rozvádí výhody a nevýhody určitých platebních systémů. Vystihuje praktickou použitelnost PCI DSS standardů a 3-D Secure protokolu.
Vedoucí práce: Jiří Sedláček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses