Marketingová strategie neziskové organizace Světlo pro svět - Procházková, Lenka (2012)
Diplomová práce se zabývá problematikou uplatnění marketingu v neziskovém sektoru. Ve své obecné rovině hodnotí účelnost marketingu pro neziskovou organizaci a také specifika sociálního marketingu a jeho aplikovatelnost. Podrobněji jsou zmíněny některé marketingové nástroje a jejich využitelnost pro neziskový sektor. Získané teoretické poznatky jsou použity v praktické části práce, která je věnována neziskové organizaci Světlo pro svět. Organizace je v rámci praktické části představena a jsou na ni aplikovány marketingové postupy vymezené v teoretické části práce. Na základě jejich vyhodnocení jsou definovány silné a slabé stránky organizace a také příležitosti a hrozby pro ni specifické. Součástí práce je také marketingový výzkum, který vede k definování cílových segmentů v rámci dárců a dobrovolníků organizace a nastínění možných změn marketingového mixu pro dané segmenty.