Finanční analýza podniku Hanácká kyselka, s. r. o. - Klikar, Martin (2012)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit finanční situaci podniku Hanácká kyselka, s.r.o. v letech 2006 -- 2010. Práce je řešena z pohledu externího uživatele na základě veřejně dostupných účetních výkazů. Autor práci rozdělil na metodický aparát a praktickou část. V metodickém aparátu je popsán výběr indikátorů finanční analýzy včetně jejich zdůvodnění. V praktické části pak dochází k aplikaci finančních ukazatelů na skutečná data podniku. V této části nalezneme výpočet jednotlivých absolutních, rozdílových a poměrových ukazatelů. Dále se v praktické části nachází výpočet vybraných bankrotních a bonitních modelů, pyramidový rozklad rentability vlastního kapitálu a mezipodnikové srovnávání. V závěru práce je shrnutí nejdůležitějších výsledků z praktické části a navržení řešení ke zlepšení finanční situace daného podniku.