Pojištění proti počítačové kriminalitě - Burešová, Nina (2012)
Předmětem této diplomové práce je problematika narůstající počítačové kriminality a především možnosti její eliminace a snížení následků s ní spojenými. V úvodní kapitole je rozebrán vývoj počítačové kriminality jak ve světě, tak v České republice. Druhá kapitola porovnává možnosti pojištění se proti počítačovým útokům, přičemž toto pojištění je nabízeno zatím pouze v zahraničí. Ve třetí kapitole je blíže rozebrán ekonomický model cyberpojištění a závěrečná kapitola nastiňuje možný budoucí vývoj v této oblasti.