Pojištění proti počítačové kriminalitě - Burešová, Nina; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Dobrovolný, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Předmětem této diplomové práce je problematika narůstající počítačové kriminality a především možnosti její eliminace a snížení následků s ní spojenými. V úvodní kapitole je rozebrán vývoj počítačové kriminality jak ve světě, tak v České republice. Druhá kapitola porovnává možnosti pojištění se proti počítačovým útokům, přičemž toto pojištění je nabízeno zatím pouze v zahraničí. Ve třetí kapitole je blíže rozebrán ekonomický model cyberpojištění a závěrečná kapitola nastiňuje možný budoucí vývoj v této oblasti.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses