Finanční analýza podniku Oseva Agri Chrudim, a. s. - Schejbal, Jiří (2012)
Cílem bakalářské práce s názvem "Finanční analýza podniku Oseva Agri Chrudim, a. s." je zhodnotit finanční situaci podniku Oseva Agri Chrudim, a.s. během období 2005-2010 na základě metod finanční analýzy a zhodnotit jeho situaci mezi konkurencí. Finanční analýza je zpracována pro potenciálního investora z údajů výročních zpráv, rozvah a výkazů zisku a ztráty. Pro analýzu podniku byla použita horizontální a vertikální analýza rozvahy a výkazu zisku a ztráty, dále analýza čistého pracovního kapitálu, poměrových ukazatelů, pyramidového systému INFA, ekonomické přidané hodnoty a bankrotních a bonitních modelů. Další částí práce je mezipodnikové srovnání s relevantními konkurenty na trhu a s odvětvovým průměrem. V závěru práce jsou shrnuty výsledky a doporučení pro zlepšení finanční situace podniku.