Finanční analýza podniku Oseva Agri Chrudim, a. s. - Schejbal, Jiří; Špička, Jindřich, 1981-; Strouhal, Jiří, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem bakalářské práce s názvem "Finanční analýza podniku Oseva Agri Chrudim, a. s." je zhodnotit finanční situaci podniku Oseva Agri Chrudim, a.s. během období 2005-2010 na základě metod finanční analýzy a zhodnotit jeho situaci mezi konkurencí. Finanční analýza je zpracována pro potenciálního investora z údajů výročních zpráv, rozvah a výkazů zisku a ztráty. Pro analýzu podniku byla použita horizontální a vertikální analýza rozvahy a výkazu zisku a ztráty, dále analýza čistého pracovního kapitálu, poměrových ukazatelů, pyramidového systému INFA, ekonomické přidané hodnoty a bankrotních a bonitních modelů. Další částí práce je mezipodnikové srovnání s relevantními konkurenty na trhu a s odvětvovým průměrem. V závěru práce jsou shrnuty výsledky a doporučení pro zlepšení finanční situace podniku.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses