Finanční analýza - Černý, Jiří; Mikan, Pavel, 1963-; Klečka, Jiří, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem této bakalářské práce s názvem "Finanční analýza" je posoudit finanční situaci vybraného výrobního podniku, konkrétně společnosti Poděbradka, a.s., konstatovat vývoj hospodaření společnosti v letech 2006 až 2010 a porovnat její finanční situaci s odvětvovými průměry. Práce je rozdělena na dvě hlavní části. V teoretické části jsou uvedeny zdroje dat pro finanční analýzu, teoretická východiska, postupy a metody finanční analýzy, vysvětleny použité modely a ukazatele. V praktické části práce jsou pak uvedené metody, zejména absolutní a poměrové ukazatele, bonitní a bankrotní modely a hodnotové ukazatele, aplikovány na společnost Poděbradka a provedena finanční analýza pro sledované období s ohledem na vývoj vybraných ukazatelů v rámci odvětví. Závěr nabízí shrnutí zjištěných informací a stručně hodnotí finanční stav podniku.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses